Lichaamsvormen
De plankTypisch voor een plank
Typerend voor deze groep vrouwen is dat zij schouders, een taille en heupen hebben die ongeveer even breed zijn. Daarnaast zijn deze vrouwen in vrijwel alle gevallen erg slank en hebben ze kleine borsten, lange benen en platte billen.


Accentueren en afzwakken: hoe pakt u dit aan?
De lichaamsbouw van vrouwen die een figuur als een plank hebben, zijn over het algemeen onzeker over het gebrek aan vrouwelijke rondingen. Gelukkig zijn er verschillende methoden die u kunt gebruiken om de rondingen die er wel zijn te accentueren. We leggen het aan u uit.


Bovenkleding


Met behulp van uw bovenkleding kunt u uw schouders meer volume geven. Door daarnaast uw taille te accentueren lijken uw heupen breder.
Om voor de gewenste taille te zorgen, kunt u gebruik maken van strakke tops en een accentuerende ceintuur rondom de taille. Wil u een vest, blazer of jas over uw top dragen, kies er dan voor om de knopen ter hoogte van uw taille dicht te maken. Ook hierdoor wordt deze smaller.
Om uw schouders meer volume te geven kunt u daarnaast kiezen voor een opvallende print ter hoogte van uw hals of sleutelbeen. Zorg er wel voor dat de print geen verticale strepen bevat. Deze versterken het gebrek aan rondingen in plaats van dat ze ze verbloemen.


Onderkleding
Ook bij uw onderlichaam ontbreken enkele vrouwelijke accenten. Om ervoor te zorgen dat uw heupen breder ogen, kunt u wijde broeken of wijde rokken dragen. Als deze daarnaast een hoge taille hebben, accentueert u de rondingen op uw heupen. Tot slot zorgen mooie opvallende kontzakken ervoor dat ook uw billen wat voller ogen.


Schoenen
U heeft geluk, want wat betreft uw schoenen kunt u alle kanten op. U heeft in principe geen hakken nodig om optisch langer te zijn, maar u mag ze natuurlijk wel dragen om uw vrouwelijke vormen te accentueren. Daarnaast passen sneakers, laarzen of mooie sandalen ook perfect bij uw lichaam.
De zandloperTypisch voor een zandloper
We hebben eerder in dit artikel al kort benoemd waar een zandloperfiguur aan voldoet. Zo hebben dames met deze lichaamsvorm over het algemeen brede, symmetrische heupen en schouders en een smalle, korte taille. Tot slot hebben de meeste dames die voldoen aan het zandloperfiguur volle borsten en mooie, ronde billen.
Dames met het zandloperfiguur kunnen zich op de volgende manier kleden om hun sterke punten te accentueren.


Bovenkleding


Wat betreft bovenkleding geldt dat u gerust nauwsluitende kleding kunt dragen die uw figuur goed uit laat komen. Uw smalle taille mag gezien worden. Draag daarom strakke tops en jurken die hier de nadruk op leggen. Ook blazers, jasjes en vesten accentueren uw taille als deze één of twee knopen boven de navel heeft. Door hier een T-shirt of top met V-hals of vierkante hals onder te dragen, wordt uw decolleté mooi zichtbaar. Zorg er echter wel voor dat dit stijlvol blijft.
Tot slot is het belangrijk om geen overkill aan sieraden te dragen. Deze leiden af van uw lichaam en dat is bij het zandloperfiguur nou net hetgeen waar u de nadruk op wilt leggen.


Onderkleding
Wat betreft onderkleding zijn er niet veel voorschriften als uw figuur matcht met dat van een zandloper. U kunt in principe dus dragen wat u wilt. Kiest u echter voor een broek met zakken ter hoogte van uw heupen of net onder uw taille dan legt u hier extra accent op. Aan u de vraag of u dat wilt of niet.


Schoenen
Waar u wat betreft uw onderkleding vrij bent om te dragen wat u wilt, geldt dit voor uw schoenen niet. Althans, niet als u uw sterke punten optimaal naar voren wilt laten komen.


Wilt u dit?
Kies dan voor schoenen met brede hakken in plaats van een stilettohak. Deze laatste zorgen er namelijk voor dat u voller en misschien zelfs wat dikker oogt dan u in werkelijkheid bent. Daarnaast krijgen enkellaarsjes de voorkeur over kniehoge laarzen. Tot slot kiest u het best voor schoenen met een ronde of open neus.
De PeerfuguurTypische voor een peer
Een peerfiguur kenmerkt zich door een breed onderlichaam en een smal bovenlichaam. Uw heupen, dijen en bovenbenen zijn in vergelijking met uw schouders aan de brede kant.
Andere karakteristieken van uw lichaam zijn ronde billen, slanke benen, een platte buik, een zichtbare taille en normaal gevormde borsten.

Accentueren en afzwakken: hoe pakt u dit aan?
Een groot deel van de dames in Nederland heeft een peervormig lichaam. Een groot knelpunt voor hen zijn de heupen. Met de juiste technieken zijn deze echter prima te verhullen. Door vervolgens de accenten op uw bovenlichaam te leggen is onzekerheid nergens voor nodig.

Bovenkleding

De bovenkleding is voor vrouwen met een peervormig figuur erg belangrijk. Hier legt u immers belangrijke accenten mee. Er zijn een aantal manieren om deze accenten te leggen.
Ten eerste is het voor u geen enkel probleem als uw bovenkleding aansluit op uw lichaam. Uw taille mag gezien worden en kan eventueel zelfs versterkt worden met behulp van een mooie ceintuur. Daarnaast kunt u ook met kleur of een opvallende print ter hoogte van uw schouder of sleutelbeen een geweldig accent leggen.
Tot slot is het belangrijk om niet te lange blazers en jasjes te dragen. U versterkt hier namelijk uw heupen mee. Jasjes, vesten en blazers die niet op uw heupen, maar net boven uw heupen eindigen, staan u stukken beter en zorgen bovendien voor een afslankend effect.

Onderkleding
Uw onderkleding kunt u het beste sober houden. U wilt hier in principe immers niets mee accentueren. Draag daarom geen broeken met zakken aan de zijkant, maar met zakken aan de voorkant. Op deze manier voorkomt u dat u toch een ongewenst accent op uw heupen legt.
Wilt u daarnaast uw billen en heupen iets slanker laten lijken?
Draag dan jurkjes met een subtiele A-lijn of broeken met een hoge taille. Deze laatste laten niet uw billen en heupen slanker lijken, maar accentueren juist de lengte van uw benen, waardoor u een vergelijkbaar effect bereikt.

Schoenen
Ook met uw schoenen kunt u het accent leggen op de lengte van uw benen. U raadt vast al wat de bedoeling is. Mooie schoenen met een flinke hak zorgen voor precies het juiste effect. Ze zorgen ervoor dat uw benen langer lijken en geven uw gehele lichaam een vrouwelijke uitstraling.